NORWEGIAN
ENGLISH

 
HISTORIKK BERNHD. BREKKE I DAG KONTAKTINFO. TRONDHEIM BY
   
 
Univa


BERNHARD BREKKE I DAG

Bernhd. Brekke AS er morselskap for selskapene Brekke Industrier AS Solhjell AS, Brekke Finans AS og Brekke Balti Ltd.

Brekke Industrier AS, etablert i 1964. Selskapet var et av Nordens største produksjonsselskap innen fleksibel polyuretan (skumplast), men solgte i 2008 sine driftselskaper i Norge, Finland og Estland til det Belgiske konsernet Recticel. I dag er Brekke Industrier et holdingselskap med hovedkontor i Trondheim. Selskapets forretningsområde omfatter investeringer innen eiendom og annen industriell virksomhet.

I selskapets portefølje inngår eiendomsselskapene Westnofa Eiendom AS (Norge), Silverhill OY (Finland) og OU Trigonest (Estland), og produksjonsselskapet (50%) UAB Supelon Baltic (Litauen).

UAB Superlon Baltic
UAB Superlon Baltic ble etablert I Panevėžys, Litauen i 2002 og produserer formstøpt- og integralskum for møbel- og annen industri.

Sohjell AS
Solhjell AS ble i 1947 etablert av Kåre Solhjell som konfeksjonsfabrikk i Molde og hadde rundt 100 medarbeidere. På midten av 90-tallet valgte fabrikken å satse på en ny nisje, norske bunader. Den særnorske festdrakten har økt sin popularitet i de siste årene. Solhjell AS er i dag den ledende produsent av herrebunader i Norge. Høsten 2006 ble det etablert et datterselskap i Estland, Solhjell Baltic AS, for å møte den voksende etterspørselen og starte produksjon av damebunader.

Gulosen Eiendom AS
Eiendomsselskap.

For øvrig:
Dessuten innehar Bernhard Brekke 25 % av Radisson SAS Royal Garden hotell i Trondheim, 33 % av Garda, et eiendomsselskap med en betydelig eiendomsportefølje i Estland, 20 % av Trondheim Næringsinvest AS, et lokalt venture selskap samt en rekke mindre andeler i investerings- og venturefond, noterte og unoterte aksjeselskaper.